OMRÅDET

Solhuset Maspalomas

Maspalomas er et stort og fredelig feriemål lengst sør på Gran Canaria. Høye palmer og lave bygninger skaper en harmonisk atmosfære. Solhuset er nabo med en av øyas beste golfbaner og Maspalomasørkenen et mini Sahara med kilometervis av varme, gyllengule sanddyner. Aqualand ligger 3 km unna. I tillegg har vi dyre- og fugleparken Palmitos Park oppe i dalen.Tivoliet Holiday World har restauranter og to diskotek. Det er Casino og nattklubb i Las Meloneras.

Det ligger mange restauranter langs strandpromenaden Faro Boulevard som går fra Las Meloneras-stranden og forbi fyrtårnet ved Maspalomasørkenen. Nattelivets sentrum er Playa del Ingles.

Alt dette i gang/sykkelavstand fra huset!

 

Gran Canaria er ikke bare flotte strender og behagelige klima. Øya har også en flott og mektig fjellheim hvor man kan beskue en utrolig vakker natur, samtidig som man får kjølt seg litt ned...

 

 

 

Noen aktiviteter det kan være kjekt å prøve ut;

Go-cart, dykking, kamelriding, tennis, paragliding for å nevne noe.

 

Det er mange fine turmuligheter i Solhusets nærområde. Både når det gjelder å gå, løpe og sykle.

3 av bildene på denne siden er fra vår "morgenrunde" som går via utsiktsposten ved turistinfo'n som viser store deler av Maspalomas - via sanddynene tilbake til Meloneras ved Faro. Siste del av denne turen går opp via palmelunden som går store deler av strekningen tilbake til huset. En tur på i overkant av 2 timer.

 

 

 

Velger man fjelltur kan en tur til Roque Nublo være et godt valg.

Roque Nublo rager 1803 m.o.h og toppen av fjellet består av en 80 meter høy steinblokk som er rester etter et gammelt vulkanløp. Vanligvis går man fra den lille parkeringsplassen noen kilometer ovenfor Ayacata. Turen tar ca 40 minutter og går langs fjellryggen gjennom et spesielt landskap med en fantastisk utsikt over den sørlige delen av øya og over til Tenerife.

 

Dette er nok Gran Canarias mest spesielle fjelltopp, men ikke den høyeste.

Da må man besøke Pico de las Nieves fjellet med sine 1949 m.o.h som ligger litt lengre

sør-øst oppe i det ville fjellandskapet. Er man interessert i andre ting enn strand- og natteliv så finnes det altså rikelig med muligheter også for det under oppholdet i Solhuset.

 

Copyright © All Rights Reserved